Към 6 ч. днес електронно са се преброили 2 036 627 души, които живеят в 893 250 домакинства в цялата страна. По-активни в онлайн попълването на преброителната карта са жените, уточняват от Националния статистически институт.

Най-много регистрации са направили хората между 40 и 49 г., като 60% от тях са на жени. Следва групата на хората между 30 и 39 г., а на трето място е възрастовата група 50-59 г., предаде Би Ти Ви.

Двадесет подпомагащи центъра, в които експерти на НСИ помагат на хората да се преброят, работят на територията на страната. Всеки, който иска да се преброи електронно, но няма възможност да го направи сам вкъщи, може да посети такъв център.

Там ще му предоставят таблет или компютър, за да го направи, и ще отговорят на всички негови въпроси. Хората, които желаят да бъдат преброени с хартиена карта, но да не чакат преброител у дома, също са добре дошли. От НСИ посочват, че за 10 дни, от откриването на подпомагащия център в сградата на института в София до днес, в него са преброени 511 души.

Адресите на центровете: