Неизвестни лица получат милиони левове, за да строят АМ „Хемус”. И до този момент не се знае кои са „непосредствените изпълнители” на строителството, тъй като фирмите, взимали пари от бюджета ги пренасочвали. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по повод арестите и акцията на МВР и ДАНС за строителството на магистралата.

„ Планираме утре подробна пресконференция, на която ще изнесем детайли. Има задържани лица от Благоевград. Лица, пряко участват в тези схеми за нелегално изграждане на АМ ‘Хемус”. Не сме стигнали до непосредствените строители, може да стигнем до невижданата в целия свят хипотеза -  строител под прикритие”, каза Рашков. Той допълни, че предстои да се изясни цялата фактическа обстановка около това как са разходвани средствата.

Вчера са задържани 10 души, предимно от Благоевград, като Рашков не изключи да последват още арести, включително и на собственици на строителни фирми.

Вътрешният министър каза, че един от известните строители на пътища у нас е превел по сметки 21 млн. лева в Обединените арабски емирства. Рашков се „надява” тези пари да са били спестени от закуски, а не от средствата на данъкоплатците за изграждането на АМ „Хемус.

Над 10 са арестувани при акция на ГДБОП във връзка с разследването на строежа на АМ "Хемус"Сред задържаните са управители и служители на строителна фирма