„В хода на преговорите мъжът, който се барикадира в дома си, използва оръжие срещу служител на МВР, което направи нещата по-сериозни. Имаме вече явна агресия. За радост, няма пострадал служител”, съобщи директорът на СДВР Младен Маринов.

„Ситуацията се усложнява и от наличието на съпругата на този човек, която е трудноподвижна и е на легло. Към момента няма агресия към нея, но трябва да предприемем всички мерки, за да не допуснем тя да стане жертва”, каза още Маринов. С мъжа, който е бивш полицаи, продължават да преговарят психолози от Института на МВР.

„Текат активни преговори с мъжа, който е на 69 години. Той е бивш служител на МВР, имал е законно притежавано оръжие, но го е предал през 2006 година и към момента не притежава законно оръжие”, разказа главният секретар на МВР Георги Костов и добави:

„Безспорно установихме обаче, че той има най-малко един незаконно притежаван пистолет. През цялата нощ той се движеше с пистолета в жилището. Труден е за комуникация и определено има психически проблеми”

Още новини вижте - ТУК

TNS.bg