Улично куче бе блъснато и осакатено от мъж в Сандански. Зверството е станало на 22 май, стана ясно от видео, публикувано от Любка Митова в социалните мрежи. Камера от жилищна кооперация е заснела случилото се. На видеото се вижда как мъж влиза в колата си и премазва куче, веднага след това пръдължава по пътя.

Според лекарите, които в момента лекуват животното, то е на 8-9 месеца. 

"Той отрича че го е направил поне да каже едно съжалявам. На видеото се вижда, че минава втори път и си продължава като пич", сподели пред TrafficNews публикувалата видеото Любка Митова.

https://www.facebook.com/bubolini6teto/videos/10205750750684986/

 

Животното има счупен гръбначен стълб и в момента граждани от Сандански събират пари за престоя му в клиника в столицата.

Радослав Рангелов от организацията "DOG Help-BG" сподели пред екипа ни, че кучето няма да проходи. От организацията публикуваха в страницата си снимки на мъжа, който е предполагаемият извършител.

"Това е човекът, който мина през кучето в Сандански, и най нагло си тръгна! Кучето остава ИНВАЛИД. Дали няма да се засрами и да помогне на жената, която заведе кучето на лекар за сметката", пишат от "DOG Help-BG".