Полицейското присъствие по улиците на Пловдив е засилено в навечерието на Великден. Ограните на реда извършват масови проверки за спазване на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса. Служителите на районните управления обикалят из междублоковите пространства, градинките и всички местенца, където е възможно да има струпване на хора, предават читатели на TrafficNews.bg.

"За няколко минути навън успях да засека три патрула. Единият обикаляше из кварталните улици, а други двама служители на реда проверяваха дали хората са с маски и дали не са насядали по пейките. Видях и трети екип след няколко минути", разказва жителка на район "Централен". 

В момента се извършват проверки във всички квартали на областния град. Жители на квартал "Кършияка" отнесли акт, след като решили да се съберат на пейките в междублоково пространство. Младежите били без маски, а слънчевото време навън ги изкушило да нарушат разпоредбите на щаба, разказва очевидка. Извършват се и масови проверки в района около река Марица.

Припомняме, че полицейски екипи ще следят за спазването на мерките около храмовете довечера. От съображения за безопасност, благодатният огън ще бъде изнесен пред църквите, а миряните трябва да носят лични предпазни средства и да спазват дистанция. Зорко ще се следи за струпване на хора пред храмовете около полунощ.