Журналистиката Мария Касимова - Моасе ще е бъде вицепрезидентът на Лозан Панов. Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че председателят на Върховния касационен съд се включва в президентските избори. Той е издигнат от инициативата "Правосъдие за всеки". 

Пред Президентството представители на инициативата и самият Лозан Панов обявиха пред медии официално кандидатурата на юриста. 

"Темата за независимостта на съда трябва да е централна и водеща. Ние намираме в лицето на съдия Панов съмишленик за тези идеи. Най-подходящата кандидатура е неговата кандидатура като граждански кандидат. Нашият граждански съвет прие с пълно единодушие тази кандидатура. Имаме доверие на господин Панов. В момента имаме минималния брой от 21 човека за Инициативния комитет, но той може да се увеличи. В него ще бъдат само граждански лица, хора със свободни професии, представители на малкия и средния бизнес, юристи", заявиха от "Правосъдие за всеки". 

"Моята кауза е независимостта на съдебната система. Благодаря за доверието на "Правосъдие за всеки". Очаквам подкрепа на всички свободномислещи българи. Моят вицепрезидент ще бъде Мария Касимова, която е журналист и ще се занимава със социалните дейности и свободата на словото", заяви Лозан Панов. 

Лозан Панов не пожела конкретно да каже дали ще подаде оставка като председател на Върховния съд. Той заяви на журналистите, че трябва да си припомнят казуса със съдия Нели Куцкова, когато тя се кандидатира за вицепрезидент през 2001г.