Малката Ева Чолакова е само на 5 години, а се бори с тежка диагноза. Преди около една година в България на детето е поставена диагноза Сарком на Юинг. Момиченцето веднага е оперирано по спешност. Проведен е и един курс химиотерапия. След това цялото семейство заминава за Германия, за да продължи лечението.

С помощта на приятели майката на Ева започва работа, за да може 5-годишното дете да се лекува по здравна каса, тъй като в противен случай сумата за лечението е непосилна - над 330 хиляди евро.

"След една година борба Ева е на път да бъде напълно здраво дете. След проведени 6 курса химиотерапия, трансплантация на стволови клетки и радиотерапия в момента правим лъчетерапия на мястото, където беше саркома, а именно зад ушенцето. Предстои имунотерапия и ядрено магнитен резонанс, за да кажат как ще продължим", обясняват близките на Ева.

Въпреки силите и позитивността на малкия борец, родителите се притесняват, че усмивката на дъщеря им вече я няма. Тя е изтощена до краен предел.

Никой от лекарите не се нагърбва с точен срок, в който ще продължи лечението на Ева.

"Имаме нужда от средства, за да може да заплащаме квартира, преводача, който е с нас при всяко ходене в клиниката и когато се налага да хоспитализират Ева, както и всички съпътстващи разходи докато сме тук", споделя семейството.

Обръщам се към всички вас мили хора, подкрепете семейство ми за да излезем победители в тази битка. Ева е нашата принцеса, тя е животът ни, нашето малко борбено момиче, призовават родителите на момиченцето.

Всеки, който иска и има възможност да дари, може да го направи на:

DE43100100100189355127
PayPal.me/helpEva