Предполагаемата майка на изхвърленото в Казанлък новородено е в силен стрес в болницата "Христо Стамболски" в града. Това съобщи  д-р Кети Манолова, директор на казанлъшката болница.
15-годишната ученичка е настанена в здравното заведение заедно с баба си, уточни Манолова.

Момичето е потърсило помощ вчера първо в частен кабинет. Новороденото е било изхвърлено в кофа за смет, не повече от два часа след раждането, а момче с колело минути по-късно е потърсило помощ от продавачка в съседен магазин. Една от версиите, по които работи полицията е, че това е бил предполагаемият баща - ученик в 11 клас от елитна казанлъшка гимназия.
Непълнолетните родители са били заедно по време на раждането - и най-вероятно не са били сами, коментираха от полицията.
За действията си, според Наказателния Кодекс и Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, те подлежат на принудителни възпитателни мерки.

В понеделник новороденото момченце ще бъде изписано от болницата.
Димитър, както бе кръстено детето от социалните работници, най-вероятно ще бъде настанено в приемно семейство, не от община Казанлък,съобщиха от отдел "Закрила на детето" в Казанлък, коментират от БТА.
В дома, в който може би ще живее след понеделник Димитър, семейството има и друго приемно дете.

След 6 месеца Димитър ще бъде вписан и в регистъра за осиновявания, ако има отказ от биологичните му родители, които са непълнолетни.

Вижте още подробности тук. 

TrafficNews.bg