Топлото време под тепетата отново извади мало и голямо от домовете им. Пловдивчани предпочетоха прохладата в Цар Симеоновата градина, други пък - разходките по Главната, а трети – кафе и фреш по заведенията в сърцето на града.

Най-дългата пешеходна улица бе изпълнена с живот. Хората едва се разминаваха. По заведенията нямаше и един свободен стол. Търговци споделиха пред наш репортер, че ситуацията се е като по старому.

„Клиентите ни се върнаха отново. Влизат, пазаруват, все едно два месеца не сме били в криза. Започваме да наваксваме, дори сме готови с новата стока”, каза пред наш репортер продавачка от известен бранд в Пловдив.

Данните на синоптиците се потвърдиха и градусите под тепетата скочиха над 30. Това накара множество пловдивчанки тръгнат на шопинг, аз да подменят гардеробите си. Други пък извадиха миналогодишните рокли, сандали и къси панталони с тениски, за да се впишат типично лятната атмосфера заради високите температури. Цветните десени обагриха Главната.

За да се грижат за сигурността, четири екипа на Общинска полиция обхождаха пешеходната зона. Униформени дори влизаха в някои магазини, за да се уверят, че служители и клиенти са с предпазни маски, както и да скъблюдават за дистанция помежду им.  С мегафони се апелираше към пловдивчани да не сядат на пейките и да спазват мерките.