Един от обвиняемите за хакерската атака срещу Националната агенция за приходите през 2019 година - Кристиян Бойков, не може да сключи споразумение с прокуратурата. 

Причината - първо държавното обвинение, което се беше договорило с адвокатите на младия мъж, се отказа от споразумението, а след това съдията от Софийския градски съд Атанас Атанасов го обяви за недопустимо, тъй като Бойков е бил разследван за тероризъм в съучастие с друго лице - собственикът на ТАД Груп Иван Тодоров.

Прокурорът по делото за хакерската атака отказа да каже защо първо се е съгласил на споразумение за глоба от 2500 лева за компютърно престъпление, а след това го е оттеглил. 

Адвокатът на Кристиян Бойков - Асен Асенов, пък обясни, че клиентът му искал споразумение, не защото бил виновен, а за да приключи със случая:

"След като прокуратурата не внася цяла година годен обвинителен акт, за нас е ясно, че няма категорични доказателства за неговото участие в хакерската атака срещу НАП. Кристиян е млад човек, който има огромен потенциал зад себе си и пред себе си и би желал да продължи живота си без да влиза в 10-годишни съдебни битки. Крайно време е този случай да приключи, Кристиан има право и желае да продължи живота си напред".