Край на сагата със заседналия край Камен бряг кораб. 16 минути след полунощ "Вера Су" беше изтеглен от плитчината край Камен бряг, където заседна на 20 септември.

Преди това от него бяха източeни последните количества емулсия, останали от наводнения товар, непрекъснато се е изпомпвала и вода от трюма.

В късния следобед на понеделник в района първо пристигна катер на "Гранична полиция". След това се повиха още няколко влекача, които успяха да издърпат заседналия плавателен съд от скалите край Камен бряг. 

Това успя да се случи, след като товарът на кораба - над 700 тона карбамид, беше разтоварен и той видимо олекна и се надигна над водата. Корабът се очкава да пристигне във Варна в следващите часове. 

Около 22 часа снощи на място пристигнаха три влекача – Кастор, Алкаид и Санмар 13. Най-големият – Кастор, започна операцията по привързване на "Вера Су" малко след 23.30 и за около половин час тя приключи успешно. Така заседналият кораб беше провлачен към пристанище Варна.

Очаква се пътят да отнеме около 18 часа. Каква ще бъде съдбата на плавателния съд все още не е ясно, очаква се неговият собственик да излезе с решение дали се отказва от кораба.