Лека кола на пловдивчанка пропадна в продънена шахта при маневриране за паркиране на заден ход. Инцидентът станал малко след 7 часа сутринта в понеделник на паркинг до блок край Хуманитарната гимназия в центъра на Пловдив. Автомобилът „Опел корса” на Стиляна Иванова бил шофиран от нейния съпруг Трайко.

Той всяка сутрин паркирал на едно и също място, след което отивал на работа в близък офис. В понеделник сутринта, заради падналия сняг, паркингът бил затрупан, но тъй като човекът познавал мястото, спокойно включил на задна предавка и започнал да паркира. Секунди по-късно предната дясна част на леката кола пропаднала в уличната шахта.

Съпругът на собственичката обаче е категоричен, че ще си търси правата в съда, пише Монитор.

„Категорично ще съдя собственика на тази шахта, защото леката кола ми трябва. Имаме бебе, сега времето е студено, има сняг, а автомобилът ми влезе в сервиз и не е ясно колко ще струва ремонтът”,казва Трайко Иванов. Той уточнява, че по колата му са счупени: предният десен носач, предната броня, накрайник, шарнир, а и предният мост е изкривен.

„Шахтата е била необезопасена и твърдо ще водя дело”, казва Иванов.

След инцидента той се е обадил на 112, откъдето пратили на мястото полиция. Бил съставен протокол за случилото се. Бил пратен и екип на „ВиК“, чиито служители казали, че най-вероятно шахтата не е собственост на тяхното дружество. От аварийния екип на фирмата помогнали на Иванов да изтегли колата си от продънената шахта.

Снимки: Монитор