Следващото пълнолуние е познато като луната "На жътвата", която ще се вижда от понеделник вечерта.

Така се нарича пълнолунието, което се явява най-близо до есенното равноденствие. Известна още като плодова или ечемична луна или царевична луна, тя ще се появи в пълна сила за около три дни.

Според НАСА лунното събитие ще започне в понеделник в 19:55 ч. EDT от Исландия, Либерия, Сенегал и в Америка. Това обаче значи, че ще бъде видима за останналата част от света - Африка, Европа, Азия и Австралия до международната дата.

Докато средното пълнолуние се издига около 50 минути по -късно всяка вечер, изгревът на луната е само 25 до 30 минути по -късно в северната част на САЩ и 10 до 20 минути по -късно в Канада и Европа.

Голямата луна се появява с оранжев оттенък поради това, заради разположението спрямо хоризонта.

Терминът за луна на жътва е старо европейско име и Оксфордският английски речник дава 1706 г. като година на първото му публикуване.

За да прибират реколтата, фермерите понякога трябвало да работят под светлината на луната, а имената плодова луна и ечемична луна се отнасят до прибирането на реколтата и вършането на ечемика и узряването на плодовете.

Племената алгонкин наричали тази луна царевична луна, защото това било времето за събиране на царевични култури в допълнение към тикви, тикви, боб и ориз.