„Спазил съм стриктно закона и съм подал всички необходими документи”, заяви кметът на Съединение Атанас Балкански. По –рано днес общинските съветници от Сдружение "За Община Съединение" поискаха той да бъде отстранен от длъжност.

Като мотиви те изтъкнаха факта, че кметът продължава да извършва търговска дейност в разрез с член 41 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, според който в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати трябва да прекрати участието си в търговски фирми. Като свидетелство за това те са предоставили 4 касови бележки и актуално състояние на фирмата към 19 януари.

„В Закона за местното самоуправление и местната администрация е записано, че  в срок от 1 месеца, след избирането ми за кмет, трябва да се отпиша от търговския регистър във фирмите, в които имам участие. Този срок съм го спазил. Доколкото ми е известно има някакво технологично време, в което отписването става факт, но трябва да се случи след решение на НАП”, обясни Балкански пред TNS.bg.

Според него става въпрос за технологично време от страна на институциите, а неговите опоненти от неразбиране или търсене на интрига са направили тази сензация.

Още новини ТУК

TNS.bg