Детската площадка, която е част от центъра „Теди”, ще остане на същото място, заяви кметът Иван Тотев. Той обясни, че много държи там да има детски кът, тъй като винаги площадката се е ползвала от много деца, включително и от неговия племенник.  Заведението обаче ще бъде премахнато. Никъде в кадастъра не е записано, че на това място съществува детска площадка. Въпреки това от Общината са готови да я запазят, ако собственичката се съгласи.

„Има предписание за премахването им. Ако тя има желание, ние от Общината обещаваме, че ще я  стопанисваме и поддържаме. Все пак го правим за децата. Всичко си зависи обаче от собственичката, тъй като съоръженията са нейни”, обясни Тотев. Той допълни, че дори Юлия Костадинова да премахне съоръженията, градските власти ще изградят нова площадка там.

Постройката, която е незаконна, пък е в обсега на продължението на  „Проф. Цветан Лазаров”, където строителните работи напредват. За разширението обаче ще бъдат изсечени 200 дървета, но ще сатирата залесителна акция в района, която ще компенсира сечта с нови 600 дървета.

Още новини четете ТУК

TNS.bg