“В този момент друга алтернатива на управлението на Денков, който се справя много добре, няма”, заяви председателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти.

“Всички партии, които подкрепят правителството, оценяват неговата дейност”, смята той.

Малко по-рано днес от “Възраждане” обявиха, че ще пробват да свалят кабинета с вот на недоверие. Към тях се присъединиха и ИТН, БСП умували.

По отношение на приетото споразумение минути по-рано Петков посочи, че от него става ясно, че си спазват обещанията.

“Поехме ангажимент към енергетиците и социалните партньори за това споразумение и днес то е вече факт. Хората от протестите могат да имат доверие, че исканията им ще бъдат изпълнени, както от правителството, така и от парламента”, добави Петков.

Той коментира, че енергийната сигурност на България ще бъде гарантирана от две много важни неща, които се случвали в момента и за които не се говорело.

“В момента се работи в следващите 12 месеца ПАВЕЦ “Чаира” да влезе обратно в обръщение и да имаме тази важна балансираща мощност в енергетиката и също така преди 2035 г. да вкараме 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”, за да може заместващите мощности, които реално ни трябват, да се случат преди тези мощности да отпаднат от въглищните централи”, обясни Петков.

Реакторът ще бъде на “Уестингхаус” гориво, което не идва от Русия.

Той посочи, че АЕЦ ”Белене“ не е стоял като приоритет на техния кабинет.

“Занимаваме се с проекти, които могат да станат реални”, добави Петков.

Посочи, че Шенген е основен приоритет на правителството и ПП-ДБ.

“Реформите в службите за нас са важен аспект точно за приемането ни там”, каза още той.

"Възраждане" събират подписи за вот на недоверие към правителствотоТой ще е заради енергийната политика на правителството