Външни хора са карали с физическо насилие депутатите от БСП в новия парламент да гласуват за изключването на Калоян Методиев от парламентарната група преди още да са положили клетва. Това разказа пред БТВ новоизбраният депутат, който вече е независим.

„Гласуването мина с безпрецедентен натиск. Заседанието на парламентарната група протече по абсурден начин, не се състоя нормален разговор. Нахлу новото ръководство реваншистко настроено заедно с външни лица, не казаха никакви аргументи, не показаха документи. Когато започна гласуването, гласовете бяха 9 на 10 в моя полза и един от тези външни хора започна да обикаля залата. Стигна до колежката от Шумен и буквално я накара да си вдигне ръката „за" изключването ми", разказа Методиев.

„Нормално е тези хора да озверяват когато им задавам примерно въпроса как така Кирил Добрев зарежда с гориво всички съдилища в страната. Аз ли съм извеждан с белезници като Борислав Гуцанов", каза Методиев. И допълни, че не би се учудил ако нещата не спрат дотук, без да уточни какво има предвид.

Методиев каза, че въпреки всичко се чувства по-силен като независим, защото вече няма да има кой да го ограничава. Той каза, че ще продължи да бъде лоялен към Корнелия Нинова и хората около нея, но не и към "пионките" около онези, които принадлежат към бизнес кръгове или се оставят да им дърпат конците някакви групировки.