Двамата измамници Албенко Методиев и Борислав Димитров, които през 2015 г. измъкнаха близо половин милион от баба Елена Ангелова от Първомай, са вече на свобода.

Причината е, че са изтекли законовите срокове за задържането им. Албенко е освободен от затвора, където е прекарал година и десет месеца. В момента е с мярка за неотклонение "подписка". Съучастникът му също е навън с парична гаранция от 4000 лева. В първомайския съд Методиев е бил осъден на 7 г. затвор, а съучастникът му - на 5 г. Наказанията обаче са отменени заради процесуални нарушения и процесът започва отново.

Това се разбра в пловдивския районен съд, където трябваше да се проведе разпоредителното заседание по делото. То обаче бе отложено, тъй като Борислав Димитров не успя да пристигне от Горна Оряховица, където живее, заради лошите пътни условия, съобщава 24 часа. В залата се яви само Методиев със служебен адвокат.

Пострадалата Елена Ангелов не дойде. От нейно име и от името на дружеството, чиито служебни пари са взели измамниците, адвокат Иван Недев заяви, че ще бъде предявен граждански иск за 206 950 лева. Толкова пари не са възстановени от крупната сума от 575 760 лв., задигната от Методиев и Димитров.