Изгониха Боян Расате от телевизионни студио тази сутрин. Националистът бе поканен в сутрешния блок на Нова телевизия, където да коментира нападението в в Rainbow Hub, общностният ЛГБТИ център, намиращ се на бул. "Дондуков" в столицата. Според очевидци именно той е организирал нападението и дори е ударил едно от момичетата.

Расате,обаче продължи с провокациите и в телевизионното студио, като на въпрос дали е наистина е бил той, се позова на петата поправка на американския закон и отказа да отговори. Обвини медиите, че защитават общността и отправи няколко обиди.

Водещите на сутрешния блок го призоваха за нормален разговор, но след като напрежението ескалира го помолиха да напусне студиото, като му изключиха микрофона.  Според журналистите той си прави реклама за предстоящите избори, където е кандидат за президент.

Расате е създател на крайнодясната неформална организация Български национален съюз (официално регистрирана като "Български национален съюз - Еделвайс"), оттегли се от ръководството й през 2010 г.