Десетки доброволци се включиха днес в кампанията “SOS!Час внимание!” в Пловдив. Инициативата на Трафик СОТ и Българския червен кръст помогнаха на самотни и трудно подвижни възрастни хора. За втори пореден път в кампанията се включи певицата Ивана, която предаде червената ризница на доктор Енчев, който също отдели  част от деня си, за да окаже внимание на възрастните хора в Пловдив.  Доброволчески мантии сложиха също актрисата Ивана Папазова, както и кметът на район „Централен” Георги Титюков. Феновете на Локомотив бяха сред най- активните в кампанията днес и показаха, че имат добри сърца и са социално ангажирани. На гости на самотни възрастни хора днес бяха и момчетата от отбора по борба „Тракиец”- Пловдив.

"След като научих за тази кампания веднага реших да се включа в нея. Ние лекарите сме утописти и винаги искаме да помагаме с всички сили на хората. Тази кампания, организирана от БЧК и много благородна и навременна и заслужава уважение. Има много самотни възрастни хора, които имат нужда не само от храна, а и от човешка топлота и внимание, не само да получат грижи за тялото, а и за душата си", заяви д-р Невен Енчев. Той припомни, че заедно със своите колеги от болница "Медлайн" и Израелско-български институт оказаха помощ на пострадалите от наводнението хора от Мизия,  а всеки петък раздават топъл обяд на нуждаещи се граждани в Пловдив. 

След срещата с доброволците в очите на пенсионерите имаше сълзи и от мъка и щастие. Някои от тях не са излизали извън домовете си повече от десет години. Единствените хора ,които виждат са социалните асистенти, които се грижат за тях. Всеки един от тях получи хранителен пакет и коледна картичка направена ръчно от деца. След направения подарък, една от бабите възкликна „ И за мен ли има празници?”.

Организаторите на кампанията “SOS!Час внимание!” благодарят на всички,които отделиха от времето си и зарадваха възрастните и самотни хора. Радостта, която им дарихте само с присъствието си е незаменима! Ето и имената на доброволците:

  1. Иван Маврудиев
  2. Калоян Лазаров
  3. Таня Сърванска
  4. Йоана Рамадан
  5. Ахмед Абду
  6. Божидар Тодоров
  7. Атанас Толумов
  8. Константин Димитров
  9. Алекс Аргиров
  10. Тодор Левенов
  11. Христо Манджиев
  12. Никола Левенов
  13. Стоян Михайлов
  14. Георги Боев
  15. Борислава Касавълчева
  16. Далия Начева
  17. Атанаска Атанасова
  18. Евгени Шипочинов
  19. Лиляна Къркелова
  20. Мария Гюрова
  21. Мария Вълкова
  22. Весела Апостолова
  23. Донка Баналова
  24. Надежда Димитрова
  25. Тодора Хаджиева
  26. Цветелина Цветанова
  27. Магдалена Георгиева
  28. Цветомира Боневска
  29. Мартина Георгиева
  30. Таньо Танев
  31. Катерина Самарджиева
  32. Айсун Алиосман
  33. Тина Налбантова
  34. Таня Манолова
  35. Никола Симов
  36. Трифон Филипов
  37. Иво Милев
  38. Димитър Перчелиев
  39. Джем Кабил
  40. Юлиан Ангелов
  41. Иван Христов
  42. Валентин Котов
  43. Валери Лазаров
  44. Симеон Цинцарски
  45. Димитър Станчев
  46. Герасим Герасимов
  47. Желязко Лалев
  48. Виктория Талева
  49. Християн Харалампиев
  50. Андон Лъчков
  51. Адриана Петкова
  52. Валерия Каишева
  53. Димитър Титов
  54. Жозефина Граматикова

Очаквайте поредица от репортажи за кампанията през седмицата!

TrafficNews.bg