Границите в 46-тото Народно събрание бяха преминати, имаше повече гняв, злоба и омраза. Това заяви председателят на последния парламент Ива Митева. Според нея това за признаци на слабост.

„Когато се видя, че ще има нови избори, спряхме да бъдем търпими и мъдри един към друг. Като че ли всички тогава започнаха да се подготвят за кампания. Аз не приемам този начин на говорене, трябва да бъдем по-смирени. Взаимно всички допуснахме да стигнем “, коментира пред Нова телевизия тя.

По отношение на скандала с Татяна Дончева, тя заяви, че не може да коментира, тъй като не е била в стаята с нея и Радостин Василев.

„Аз съм я уважавала и съм работила с нея в качеството си на експерт. Спряхме да комуникираме в по-късен етап. Според мен начинът й на водене на политика не е правилен. Тя е убеждавала колеги, които изготвят закони и искат да направят реформи, че е достатъчно само да направиш две интриги между парламентарните групи, да пуснеш някоя смешка и след това да им гледаш сеира“, заяви Митева.

Тя все още няма отговор дали би станала отново председател на парламента.

„Не мога да кажа. Зависи от много неща. На мен най-много ми тежеше охраната, от днес ще се откажа и от специализирания транспорт, който ми се полага следващите четири години“, каза тя.