Красимир Каменов е обявен за международно издирване с “червена бюлетина” от “Интерпол", показва справка на сайта на организацията. Според сайта на Интерпол Каменов е издирван за убийство, заплаха за убийство и изнудване.

Преди месец той бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР. Името му бе свързано и със записи, в които се споменава името на Цветан Василев, както и в опити за дискредитиране на магистрати и полицаи.

Една от целите на участниците в заговора е отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, а за началника на “Убийства” ГДНП прокуратурата пусна запис, на който се чува, че Каменов говори за платени 400 000 лв. за уволнението на полицейския началник Михаил Наумов. За Каменов се знае, че от поне 15 години живее в ЮАР.

Свидетелски показания: Красимир Каменов - Къро е поръчал убийството на Мето ИлиенскиСпоред данните сходна е съдбата и на "Братя Византийци" - Радослав и Николай Бикови

Припомняме, че вчера стана ясно, че Цветан Василев, който е подсъдим за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ), отново се издирва от „Интерпол“. Искането за това е изпратено до Международната организация на криминалната полиция от българската прокуратура преди дни. 

Гешев отново пусна Цветан Василев за издирване с „Интерпол"