Бившият правосъден министър Христо Иванов се закани, че ще се върне край бреговете на Росенец, където днес той дебаркира с лодка и влезе в челен сблъсък с охранители. Заедно с него бяха общинският съветник от Бургас Димитър Найденов и Иво Марчев се опитаха да упражнят правото си да стигнат до плажа в зоната.

Видеото ,което бе публикувано във Фейсбук, предизвика истински фурор. Не само заради действията по време на самото видео,  а и начина на поведение на Христо Иванов. Досега той никога не бе демонстрирал подобно държане, което явно цели да се предизвика скандал и шоу формат, които са далеч от профила на началника на „Да, България”. Вървенето с телефона и байряка край бреговете е повече от ясно, че са ПР акция, която излиза извън общоприетите досега действия на бившия правосъден министър.

Мотивите на тримата все пак бяха, че имотът е публична държавна собственост и те имат конституционното право да го посетят. От другата страна стояха охранителите на близката резиденция, които твърдяха, че имотът е частна собственост.

След дълго бутане и скандали, в крайна сметка дойде полиция, която видя документите на охранителите и на останалите участници във видеото.  Преди време кметът на Бургас Димитър Николов заяви в интервю, че ивицата, разположена непосредствено до резиденцията по документи не се води плаж.  Въпреки това Христо Иванов заяви, че ще подаде жалба в полицията заради достъпа до имота и отношението на охранителите. По време на цялото видео съпредседателят на „Демократична България” пита охранителите дали са от НСО и защо се държат така. По-късно от Националната служба по охрана заявиха, че е манипулацията въвличането й в политически игри. Обектите, които се охраняват от тях са публично видни в регистъра на институцията, а там подобен обект няма.

„НСО не знае какво да лъже. Ако потвърди очевидното, трябва да уволни тези гардове: за неспазване на закона за НСО, за самоуправство по НК, за блъскане на репортер, за поругаване на българския флаг - пак по НК”, написа след това Христо Иванов в профила си във Фейсбук. Той заяви, че в събота се готви отново да отиде там, тъй като трябва да си върне трибагреника.

Ето и видеото от днешния сблъсък край Росенец.: