"Очевидно човекът зад волана е бил изцяло неадекватен в момента на катастрофата. Информацията, съобщена до момента е твърде оскъдна, за да можем да кажем нещо повече. Емоционалната зареденост на обществото обаче е много остра и със сигурност този случай ще бъде разнищен. Чувството за безнаказаност води до най-тежките инциденти." - така коментира трагичния инцидент с Милен Цветков експерт по лечение на зависимостите. 

Според д-р Александър Канчелов реалната картина е такава, че човек да не може да повярва на очите си. 

Експертът е категоричен, че според него Не наркотиците са убили Милен Цветкова, а арогантността.

"Въпреки че има направени тестове, които показват наличието на наркотици в кръвта, трябва да видим този случай по цялостно. Супер мощен и луксозен автомобил в ръцете на един млад човек, който употребява субстанции от дълго време и т.н.

Фактът, че е установена употреба на няколко различни наркотични субстанции не ни казва в какви количества са били те и как са повлияли на съзнанието. Но ние виждаме ефекта върху поведението..." - коментира още д-р Канчелов пред Нова телевизия. 

Експертът твърди, че в момента всеки младеж за няколко минути може да си достави наркотично вещество с много мощен ефект, като дори не знае как това ще повлияе на съзнанието му.

"Дори хората, които произвеждат и пласиран не го знаят! Законът не може да бъде препятствие пред последствията от безотговорното поведение, ако обществото не узрее достатъчно, за да възпитава хора. Това би било превенция на безотоворното поведение“, завърши д-р Канчелов.

Други експерти посочват, че младите най-често прибягват до психотропните вещества, за да повишат адреналина си. 

"Това са психостимуланти, които ви вдигат всички биогенни мини. Зареждат с много енергия, със самочувствие и, както се казва, морето ви е до колене. Повдигат целия жизнен тонус на организма. И оттам се губи преценка на реалността, оттам идват и заплахите. Хората, употребили наркотични вещества, са лесно разпознаваеми. Не може да се твърди с абсолютна сигурност, но по всяка вероятност спътниците на Кристиан са знаели, че той не е в състояние да шофира. Един такъв спокоен човек изведнъж става много весел, много активен, той много знае, той е най-велик..., разказва доктор Владимир Николов пред bgonair.bg.