Двама от починалите от коронавирус са прекарали седмици в хладилниците на болница "Пирогов". Това съобщи по време на сутрешния брифинг ген. Мутафчийски. Причината е, че близките им са били поставени под карантина. 

"Възможно е още да са там. Синовете и дъщерите им бяха настанени в болница", каза Мутафчийски. Повод за коментара му бе журналистическо запитване във връзка със случая в Хисаря, за който TrafficNews.bg съобщи вчера. Припомняме, че близките на починала от коронавирус жителка на града са отказали да приберат тялото и. Наложило се общината да поеме разходите по погребението. 

"Не ми е известно да има случай на проблем с погребенията в страната", котегоричен бе Мутафчийски. 

Починалата от COVID-19 жена в Хисаря погребана служебно при изключителни мерки за сигурностПрисъствали са полицаи и инспектори от РЗИ

По време на брифинга стана ясно и че е имало опасност да бъде открито огнище на болестта в дом за възрастни хора. По думите на директора на ВМА са предприети всички мерки за изолиране на подоби случаи.

"Въпреки сериозната опасност, за щастие - огнище нямаше. При сигнал в РЗИ действат моментално, за да ограничат разпространението на заразата", каза той.

До момента наличие на КОВИД -19 не е установено в старчески дом. 

Подробности от брифинга - четете в линковете:

Нови 40 случая на коронавирус у нас, почина 59-годишна женаЕдин от пациентите с COVID-19 е в Пловдив

Засилен контрол по КПП-тата за празниците, от МВР ще връщат масово гражданиОчаква се повечето предприятия да не работят