Едно денонощие след като 69-годишният бивш полицай Петър Коджейков се барикадира в апартамента си в столичния квартал "Стрелбище, драмата приключи.

Минути по-рано поне 3 изстрела проехтяха откъм кооперацията, чуха репортерите, които са на мястото на драматичните събитие, съобщава 24 часа.

Колата на ВМА, намираща се в района, се приближи към сградата с отворени врати. А минути по-късно оттам изнесоха пенсионирания полицай в носилка.

Коджейков е стрелял три пъти по полицаите около 14,40 часа, но пострадали няма, стана ясно от изяврение на главния секретар Георги Костов.

Според Костов благодарение на адекватните действия полицаите успели да изведат възрастния мъж от жилището му. Той е откаран с линейка на ВМА.

Пред кооперацията имаше и негови роднини, които също помогнаха. Според близка на семейството е помогнала кумицата му, които е разговаряла с мъжа. На моменти той се е държал изключително адекватно, призна Костов. В други моменти обаче не е познавал дори роднините си.

Според негови близки той бил изключително грижовен към съпругата си Наташа Коджейкова, която бе изнесена от кооперацията също с носилка час по рано.

Още по темата ТУК 

TNS.bg