Да се забрани на треньора по лека атлетика Димитър Кисьов,  който заедно със сина си Костадин организира кампания "Не на кучетата в парка", да се занимава с деца.  

Това призовават от сдружението DOG Help-BG  с мотива, че Кисьов старши насажда омраза към животните сред малчуганите, които спортуват в Борисовата градина. Мъжът е шеф на комисията за планинско бягане към родната федерация по лека атлетика и редовно  води тренировки в Борисовата градина.

„ На този човек трябва да му се забрани изобщо да работи с деца. Това е не само наше мнение, а и на други организации , с които го коментирахме случая.

Искаме да напомним, че това е престъпление по чл.7 т.2 от Закона за защита на животните : извършване на пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие над животни“ каза Радослав Рангелов,  председател на сдружението DOG Help-BG пред  TrafficNews.bg.

Според него хора от екипа му  няколко пъти са получавали сигнали, че съмишлениците на Кисьов са слагали отрова за кучета и са стреляли по животните  в Борисовата градина.

Но понеже  нямало конкретна информация от първо лице, както и свидетели, на този етап от  DOG Help-BG  нищо не можели да предприемат.

От сдружението били атакувани и заради постовето на своята страница във Фейсбук, на която се възмущават от поведението на Димитър Кисьов, който се опитвал да изгони от Борисовата градина хората, които разхождат там кучета.

„Получихме и телефонни обаждания от скрити номера със заплахи и настояване да премахнем поста, но няма да го направим”, обясни Рангелов.