Бившата районна кметица Десислава Иванчева, която е под домашен арест, заяви, че очаква първото си дете в края на месец ноември. Тя прекара 3 години в затвора, а след това бе пусната под домашен арест, когато е направила инвитро процедура. Иванчева призна, че няма партньор до себе си, но го е направила, за да покаже, че българските жени могат сами да се справят с отглеждането на дете.  

Тя твърдо отрече, че не е била посъветвана от адвокат да забременее, за да я пуснат от ареста. „Това е лично мое желание“, каза Иванчева.

„Това, което успяхме да видим в реалността е, че действително има беззакония от страна прокуратурата. Между спецпрокуратурата и спецсъда има едно срастване. Спецпрокуратурата казва на съда какво да прави и те безпроблемно се подчиняват“, каза Десислава Иванчева пред БТВ

В момента Иванчева чака решение на съда на последна инстанция, след като предишните две я осъдиха.

„Тези две присъди са от спецсъда, това е бухалка – вече цялото население на страната го разбра. Незаконосъобразно е образувано делото срещу нас, тъй като то се образува по доклад на Антон Славчев без да има сигнал“, каза Иванчева. Датата на делото е 29 септември, когато трябва ВКС да се произнесе.