Поредна акция на данъчните в Пловдив срещу нередовните данъкоплатци се проведе през изминалата седмица. „Черните” списъци с търговски обекти, подлежащи на принудителна мярка „запечатване” се сдобиха с още фирми, хванати в нарушения. Детски център, склад на едро, магазини, сергии и дори телевизионно шоу са новите „клиенти” на НАП-Пловдив.

Преди седмица държавните служители и екип на Икономическа полиция атакували хотелска стая в центъра на Пловдив, в която ясновидци приемали своите клиенти. Не кои да са, а гледачите на предаването „Шесто чувство” по Евроком, са провеждали сеанси, научи TrafficNews.bg.

В едно от предаванията си по телевизията, те са анонсирали, че ще гостуват в града под тепетата. Така те наели стая в хотел, където разваляли магии, гледали бъдещето и изцелявали зрителите си.

Те били спипани от органите на реда и представителите на държавната хазна.  След проверката са установени куп нередности и така фирмата „Шесто чувство 2018” оглави „черните списъци”.

Маговете от предаването са добре познати от телевизионния екран.  Те често са обект на подигравка с безумните си методи за разваляне на магии от шоуто Господари на ефира.  В предаването по Евроком, ясновидците изцеляват и гледат бъдещето на мнозина и то по импулсен телефон. И вместо оздравели, хората се сдобиват с дебела сметка за телефон.

Под ударите на НАП-Пловдив попадна и склад на едро в складовата база на Първенец.

Магазин за плод и зеленчук в Тракия и сергия на четвъртък пазара са спипани като неизрядни данъкоплатци.

Тази седмица сред фирмите в „черните” списъци се подрежда и детски център в сърцето на Пловдив.  Помещението което се намира на улица „Свети Климент” е пригодено за грижа за деца до шест години. Центърът предлага и услугата частна занималня за ученици до четвърти клас. Наш репортер се опита да се свърже с детското заведение, но на посочените телефони не вдига никой. Нямаме информация дали и за какъв период забавачката ще бъде запечатана.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.