Наличен кислород в болниците има, но постоянно има сигнали от болници, които изчерпват количествата си. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз Иван Маджаров. 

Според него именно това поражда непрекъснато напрежение в системата

"Не мисля, че моментът да затваряме държавата е сега. Ако трябваше да го направим, трябваше да е по-рано. Една такава мярка сега може доведе до масови протести и по-скоро ще има обратен ефект. Цялата политическа нестабилност се отразява и на способността ни да се преборим с кризата, дори със спада на авторитетите сред при политиците. Експертните мнения също бяха повлияни от политическите мнения", коментира Мадждаров пред БТВ.

В болниците всеки ден се сблъскваш с една дилема - дали да изпишеш някого, за да влезе друг, който има нужда от хоспитализация и как да дадеш кислород на някой, след като леглата с кислород са заети, каза още той.

В сегашните условия твърде лежерно голяма част от нашите сънародници си позволяват да оставят избора в ръцете на съдбата и свободно си живеят на воля, и когато се разболеят, отново боледуват неволя, категоричен бе той.