Досегашният зам.-директор на РЗИ д-р Аргир Аргиров се връща от днес в УМБАЛ "Пловдив" като прокурист и ще трябва да състави оздравителен план на болницата, която е в огромен финансов дефицит. "Познавам колектива, вярвам им повече от 100 процента и съм убеден, че ако работим като един сплотен екип, гледаме в една посока, ще преодолеем проблемите. Без помощта на персонала аз сам не мога да постигна нищо", коментира д-р Аргиров. 

Той бе изпълнителен директор на втората по големина пловдивска болница от 2009 до 2014 г. Преди това от 2000 до 2009 г. изпълняваше длъжността заместник-директор. В момента лекарят е общински съветник от ГЕРБ и председател на общинската комисия по здравеопазване и социални дейности и член на комисията по екология. Заради новият пост той ще трябва да напусне Общинския съвет.  

Д-р Аргиров посочи, че в 66-годишната история на лечебното заведение има и други случаи на финансови проблеми. Преди 20-22 години персоналът е бил принуден да работи само в сектор А, за да се пести от топло. Болните са си носели лекарства и спално бельо. На дежурните екипи се давали по две обикновени вафли, а за Нова година – шоколадова.

"Предстои ни работа и пак работа", подчерта лекарят.

Д-р Аргиров ще се запознае с обстановката, тъй като 4 години се е откъснал тотално от проблемите. Също така ще направи проверка по документи, след което ще изготви до Съвета на директорите за консултации и набелязване на оздравителни мерки.