Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви пред bTV, че партията още не е решила окончателно дали ще подкрепи президента Румен Радев за втори мандат.

"Два пъти гледаме едно и също, дано не стане и третият път така", каза Нинова по повод неуспешните опити за съставяне на правителство в последните два парламента.

"Имаме три големи проблема на равнище държава. Първо, задкулисието продължи да управлява и в тези два парламента. Второ, и двата парламента не посегнаха на този модел. Третият голям държавнически проблем е, че това, което правихме в парламента, се различава от живия живот", заяви тя.

"Всеки е свободен да прави партийни, политически и всякакви проекти, но заради честността в политиката и равнопоставеността, нека това да не се прави с държавен ресурс на служебното правителство и на гърба на други партии. Имам информация от наши структури, че ходят различни хора и опитват да ги уговарят да подкрепят новия проект. Нека да не се опитват и да не го правят – нашата партия помни и ще реагира адекватно. Трудно е в такива моменти да се откъсне от БСП. Структурите ни реагират разумно на този опит и няма да се получи нищо, само ще има шум в системата", заяви Нинова за евентуален политически проект на Кирил Петков и Асен Василев.

"Националният съвет изрази подкрепа за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, но тепърва започват стъпки за тази подкрепа по структурите. Нашите структури си харесват Румен Радев и Йотова и най-вероятно ще ги подкрепят, но нека номинациите си тръгнат отдолу. Накрая се събират колективните органи - конференции и Национален съвет, обсъждаме номинациите, решаваме ги с колективна воля и накрая гласуваме. Това не е изключение, това е правено при всички президентски избори".