Нито съм в позиция да предлагам посланически пост, нито съм се обаждал на прокурори по отношение на Иван Гешев. Това заяви Бойко Борисов след изявлението на главния прокурор, в което заяви, че е получил завоалирано предложение да стане посланик на Израел или Турция, като му е казано, че то идва от Борисов.

„Не чух нито името на Христо Иванов, Асен Василев, Кирил Петков, БСП, ДПС, ИТН или който и да е било друг. Чух само, че аз съм му виновен.  Като какъв и в каква позиция ще предложа аз посланически пост, нито съм говорил, нито на прокурор съм говорил, освен да изразя съчувствие към семейството му, защото този който си позволи да плаши семейство той е боклук. А да наречеш избраниците на народа боклук… това какво е? Назначенията на посланици се одобряват и подписват от президента Румен Радев, нямам как да стане това. Сега съм убеден, че законите, които казахме, че ще приемем трябва да бъдат приети, Убеден съм, че има сили, които се задействаха със страшна сила, след като видяха възможност да се състави правителство”, коментира Борисов.

Той отново категорично заяви, че къща в Барселона няма и няма от какво да се притеснява.

„Казали  сме същото, което и всички останали партии, но защо се озлобява към нас нямам никаква представа. Нито в едно от неговите изказвания не съм се разпознал. Ако е вярно всичко това, то делата срещу мен трябваше да бъдат прекратени отдавна”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Гешев скъса публично оставката си и обяви: Не ме е страх!Посъветваха ме да покажа благоразумие и да си подам оставката, но няма да го направя, каза гл. прокурор

Гешев поиска оставката на Сарфов, обвини го в опит за преврат в съглашателство с ГЕРБЩе изкарам пълния си мандат като гл. прокурор заради българския народ, заяви обвинител номер 1