Снежна приказка над Батак. От сутринта снежинки трупат край курорта Цигов чарк. Край пътищата вече е натрупала бяла покривка, споделят пловдивчани.

Хора вече се снимат сред първия сняг. Възможни са вече и игри със снежни топки, споделят в социалните мрежи пловдивчани.

Днес е обявен оранжев код за обилни валежи в 13 области, сред които и Пловдив. Според синоптици, в 11  области на Западна България дъждът ще се примесва със сняг, а за областите - София-град, София-област, Перник и Кюстендил, е в сила предупреждение и за снеговалеж.

Оранжев код за обилни дъждове е обявен и за утре. И през следващото денонощие ще се задържи облачно и дъждовно, като валежите ще продължат и през нощта срещу събота.

В много райони от Централна България ще са значителни по количество. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен от североизток.

Минималните температури ще са от 2-3° на места из високите полета на Западна България, където сутринта дъждът ще е примесен със сняг, до 14-15° по Южното Черноморие. Максималните ще са съответно от 5-6° до 17-18°.