Бебето, което беше провесено от 8-мия етаж на блок в София, както и по-голямата му сестра са изведени от семейството. Припомняме, че вчера показахме как момиче е провесило бебе от балкона на апартамент в блок в квартал „Разсадника”. 

Бебето е 1-годишната Ванеса, а каката, която го е провесила през прозореца е 12-годишната му братовчедка. По това време майката отишла до магазина.

„Самосезирахме се. Със служителите на 3-то РУ посетихме незабавно адреса и се предприеха мерки по изваждане на децата”, заяви Елка Бонева, директор „Социално подпомагане” – район „Възраждане”.

При посещението социалните заварили в апартамента бащата на бебето Петър и две лели.

„На пръв поглед условията бяха добри – имаше креватче за детето, имаше условия за отглеждане на детето”, заяви Елка Бонева.

Бащата Петър признава, че от телевизията е разбрал за случая.

„Братовчедката си е играла с бебето. Бебето много я обича. По някой път се налага съпругата ми да ходи до магазина, но винаги има някой с бебето. Веднъж се е случило да го остави на братовчедката”, категоричен е Петър.

„Ще направя всичко възможно поне 2 дни в седмицата да съм свободен, за да помагам за бебето. Благодаря на хората от „Закрила на детето”, на полицаите, инспекторите – те искаха да разберат истината. Благодарности на всички вас”, заяви Петър пред Нова.

„Предстоят разговори с родителите, утре ще излезем с оценка”, заявиха от Социално подпомагане.