Заболеваемостта в страната вече е 547 на 100 хиляди души. Страната отново е в тъмночервената зона по разпространение на COVID-19.

Това е 10% повече в сравнение с вчера. Кюстендил вече е в тъмночервената зона, а в жълто остават само 2 области. Най-много заразени има в София - 887 на 100 000.

Увеличението за денонощие е над 13% . В София ковид леглата са увеличени с около 20%.

Разкрити са 87 легла за лечение на деца и новородени. 55% от местата за лечение на коронавирус в София са заети.

Болниците в Пловдив отново започнаха да се пълнят. Въпреки че в областта все още няма официално потвърден случай на Омикрон, заболеваемостта бързо нараства. Само за изминалото денонощие са потвърдени нови 404 случая. През последната седмица медиците наблюдават драстичен скок и на хората, които се нуждаят от лекарска помощ.

Актуалните данни на Националната здравноосигурителна каса показват, че от разкритите в момента 811 легла за лечение на пациенти с COVID-19, повече от половината са заети. С 30 на сто са се увеличи заетите легла само за седем дни – в периода от 26 декември до 2 януари.

Болниците в Пловдив се пълнят! 30% ръст на заетите COVID легла за седмицаСамо за изминалото денонощие са потвърдени нови 404 случая