Външното оценяване по български и литература приключи. Близо 60 хиляди седмокласници писаха преразказ по разказа „Изборът" на Кристин Димитрова.

„Ако те са разбрали лесно сюжета, ако са могли да го запомнят добре, ако нещата са им направили впечатление, смятам, че им е било лесно.  Не мисля, че учениците минават много лесно през живота, защото имат изпити и след 4 клас и след 7 клас”, заяви авторът на произведението Кристин Димитрова.

Димитрова пожела щастлив и хубав житейски път за напред на седмокласниците. „Понякога е трудно да бъдем себе си, защото се страхуваме, че не сме достатъчни. Всеки от нас вижда повече това, което му липсва, отколкото това, което има. Но ако искаме да бъдем приети такива, каквито сме и да бъдем наистина обичани, по-добре да не се украсяваме с чужди пера”, допълни авторът.

По думите ѝ изпитите след 7 клас са една система, която работи за всички. „Ако някой се чувства стресиран от това, че се е явил на изпит, трябва да знае, че всичките му съученици и деца в България, са били стресирани по същия начин. Има едно измерване, в което по-добрите ще излязат нагоре”, посочи Димитрова.