Вместо напред, автобус в Брестник потегли назад. Причината е че, превозното средство едва успяло да изкачи една от стръмните и  заснежени улици в града и на метри преди спирката шофьорът загубил контрол. И така вместо напред, междуградският автобус тръгнал назад. За щастие куриозната случка се разминала без инцидент и пострадали.

Затруднено е движението и в други населени места в областта. Читателка на TrafficNews.bg сигнализира, че първомайското село Градина за поредна година е останало под блокада.  Пътя към селото не е опесъчен и предвижването е много трудно.

„Пътят се чисти до табелата на община Първомай и се връща, вероятно защото преди тази табела те са област Стара Загора, а ние Пловдивска. Пътят към  Градина е ужасно навят от снега , заснежен и неопесъчен. Това е от години и никой не чисти между града и селата. Хората поднасят с колите дори и да карат с внимание и ниска скорост, а това може да доведе до кататрофа. Не става въпрос да минава снегорини по малките улички на селото, а поне да минат по главните пътища. По тях минават всекидневно работещи хора и деца които пътуват до училища”, разказва нашата читателка.

Друг читател пък ни изпрати снимки на пътя между Пловдив и село Маноле.

„Сигурно пак ни изненада снега! Пътувам, но незнам дали съм на пътя или извън него – всичко е едно! Това е републиканска пътна мрежа, за която плащаме винетки – но резултат няма”, разказва ни нашият читател.

Същото се отнася и за пътя  между Пещера-Батак, който и тази година се превърна в ледена пързалка. Призоваваме всички шофьори да внимават как шофират по опасните и остри завои, които често са причина за произшествия на пътя. В момента движението е затруднено, поради намалена видимост. Заради лошото време предупреждаваме всички пътуващи да са предпазливи и от свличане на земна маса.