Атаката към медиците във Варна е била словесна. Това съобщи преди минути пред журналисти д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ – Варна.

Припомняме, че вчера във Варна група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация. Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Антиваксъри нападнаха мобилен пункт за ваксинация във Варна, спряха имунизациятаМинистерството на здравеопазването осъди действията на групата

„Определена група хора са искали да се ваксинират. След това са влезли в словесен контакт с персонала по-агресивно с въпроси: Имате ли разрешение за ваксината, имате ли разрешение да ваксинирате, да бъде тук пунктът”, обясни д-р Михайлова. И допълни, че екипът не е нападан физически, но въпросите са им задавани много агресивно.

Медиците са се притеснили и това е била причината да прекратят работа. Антиваксърите са възпрепятствали хора, желаещи да се ваксинират, да го направят.

Шефът на РЗИ-Варна подчерта, че екипът е имал всички необходими разрешителни както за ваксинациите, така и за местоположението.

Хората, които в този момент са искали да се ваксинират, впоследствие са отишли да го направят в другия мобилен пункт в града.