„Никога не съм казал, че има фалшив документ. В общината има документ, чието съдържание само се разминава с това, което е написано от министерството на културата. Това разминаване може да навежда на най – различни мисли, дори и фалшификация”, заяви главният архитект на Община Пловдив Румен Русев пред Радио Пловдив относно главоблъсканицата в последните дни с документацията по разрушения тютюнев склад. 

Той заяви още, че не знае кои са собствениците. В правния мир е известно, че това е „Одрин 8” ЕООД, но той не знаел кои са те.

Архитектът не отговори на въпроса има ли общината вина за събарянето на сградата, само заяви, собствениците са задължени пред закона.

По повод вчерашната закрита за медиите среща между представителите на общината, министерството на културата и собствениците на тютюневия склад арх. Русев каза, че само е бил домакин на уговорена още предния ден среща. На нея се е явил упълномощен представител на собствениците – адвокат Георги Илчев, на когото са били връчени предписания за спиране на разрушенията, обезопасяване на обекта и възстановяването му в автентичния вид. Не е имало размяна на реплики, нито каквито и да било коментари, заяви арх. Румен Русев.

Морално изключително се чувствам отговорен, дори омерзен – така главният архитект на Пловдив коментира казуса с неизяснената собственост и полуразрушаването на тютюневия склад зад автогара „Юг”.

Още новини четете ТУК

TNS.bg