Софийският градски съд осъди лидера на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов за клевета срещу журналисти. Делото срещу него бе заведено от журналиста и водещ на сутрешния блок в бТВ Антон Хекимян и Венелин Петков, бивш шеф на "Новини, актуални предавания и спорт" в бТВ, заради изказване на Валери Симеонов пред обществената телевизия, в което той обявява Хекимян и Петков за корумпирани.

На 11 февруари 2020 г. тогавашният депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов гостува в сутрешния блок по БНТ. Водещата му задава въпроса дали може да излезе някой корумпиран политик от скандала, а Симеонов рязко обръща темата към телевизионните водещи. Журналистиката от БНТ го пита дали той знае за корумпиран телевизионен водещ в България, на който въпрос Симеонов отговоря с думите: "Ама наистина ли не знаете?" Следва обяснението му: "Ето ви го един Антон Хекимян. Вижте, с имена говоря. Ето ви го един Венелин Петков. Сега ме гледате и в погледа ви говори: "Ма що казвате имена на мои колеги?" Интервюто на Валери Симеонов получи сериозен отзвук в останалите медии, а Венелин Петков и Антон Хекимян заведоха гражданско дело за непозволено увреждане срещу депутата.

Пред съда Сименов оспорва твърдението, че е казал по адрес на двамата, че са "корумпирани телевизионни водещи". Той обяснява, че не е изричал към тях фактически твърдения, а единствено своето лично оценъчно мнение. Симеонов се позовава на правото на свобода на изразяване, която е защитена от българската конституция и Европейската конвенция по правата на човека.

Съдия Росен Димитров обаче смята, че лидерът на НФСБ е наклеветил журналистите, като им е приписал престъплението "корупция". "За съда е категоричен изводът, че с тези си изказвания ответникът е приписал престъпление на двамата журналисти, изразяващо се в това, че срещу лична полза или облага умишлено не са дали гласност на подаден им от трето лице сигнал за извършвани престъпления и не са сезирали прокуратурата за тази информация.

По делото няма доказателства, а и твърдения в такава насока, ищците да са признати за виновни за извършване на корупционни действия или производства в тази връзка", се казва в съдебното решение. Валери Симеонов е осъден да плати по 8000 лв. на всеки един от двамата журналисти. Решението може да се обжалва пред апелативния съд. В момента Антон Хекимян е шеф на новините на бТВ, а Венелин Петков бе отстранен от поста веднага след като телевизията смени собствеността си, предава "Медияпул".