Не трябва да се взимат политически решения във време на пандемия. Това категорично заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по отношение на мъжкото хоро в Калофер и глобата на кмета на града Румен Стоянов.

„Ситуацията в днешно време изисква малко по различен тип действия. Заиграването с политиката, опирайки се с българските традиции в момента е нелепо. Нелепо е защото всичко това, което се случва показва, че  трябва да пазим здравето на българите и такава пандемия и криза се случва веднъж на 100 години. Всеки избира с какво иска да остане в историята – дали с преследването на политическите си страсти, амбиции и стремежи или със спасяването на човешки животи и помощта към лекарите и медицинските специалисти. Не е време за правене на политика, най-важното е да преведем българския народ през тази криза“, коментира Ангелов.

Той потвърди, че е наложена  санкция на кмета Румен Стоянов.

„Не искам да коментирам поведението на нито един политик, смятам че българските граждани са изключително умни да вземат решения и да си правят изводи“, каза още министърът.