28-годишният британски гражданин Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол, е бил задържан днес в село Любеново, община Никопол. Той бе заловен от спецполицаи в частен имот до ферма за биоземеделие в селото. По първоначална информация беше съобщено, че фермата е на депутата от 45-ото и 46-ото Народно събрание от ПГ на "Демократична България" Албена Симеонова.

Тя отрече това пред БНТ. Ето какво каза Албена Симеонова:

„Момчето си има негова къща, на дядо му. Там живее на другия край на селото. Няма нищо общо с мен. Единствено съм помогнала да му преведа, да му включат тока и водата в къщата на дядо му. Да, познавам го, след Нова година го водих да си плати тока и водата. Но всеки би помогнал на един чужденец, който пристигне в това. Още повече, че дядо му ми беше много близък,” сподели депутатката.

„Дядо му Филип и баба му Джани си купиха къща в нашето село на другия край на селото, на тяхно име, няма нищо общо имота с мен. Аз съм го виждала за половин час,” каза Симеонова.

Тя добави още, че е много  изненадана от ареста, защото изглеждал изключително нормален човек.

Британец, издирван от Интерпол за тероризъм, е задържан при спецоперация в село ЛюбеновоОткрит е в имот в съседство с биоферма