Акция на МВР се провежда тази сутрин в Нова Загора. Органите на реда проверяват се сигнал за купуване на гласове, няколко екипа на полицията са в квартал „Шести”. Изградени са КПП-та, които проверяват всички слизащи в квартала. Проверяват се два магазина.

По първоначална информация, полицията е получила сигнал за схема да се дават парични заеми, които в последствие се опрощавали срещу гласуване за определена партия.

Вчера такава акция бе проведена в ромския квартал "Комлука" в Бургас и в село Рудник. Акцията в Бургаско продължава вече от няколко дни. За момента има образувани четири досъдебни производства за купуване на гласове. Две от тях в Първо Районно управление – Бургас и по едно в Районни управления – Камено и Средец.
 
Проверяват се фирми за бързи кредити, заложни къщи и малки магазини за хранителни стоки. Претърсени са и четири частни дома, разположени в Бургас, Средец и Камено, откъдето са иззети тетрадки със списъци с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаване на кредити във връзка с гласуването за определена политическа сила.