Кметът Здравко Димитров ще бъде първият, който ще даде кръв в акция за кръводаряване, която се организира на 4 и 5 юни до централната сграда на Община Пловдив. Мобилната станция ще бъде разположена непосредствено до сградата на Община Пловдив, на ул. „Емил де Лавеле“.

Заради пандемията от Covid-19 и предприетите превантивни мерки от Националния оперативен щаб, се наблюдава драстично намаление на безвъзмездните кръводарители. За набавяне на необходимото количество кръв и кръвни съставки за нуждите на лечебните заведения, Районният център за трансфузионна хематология апелира пловдивчани да проявят отзивчивост и благотворителност, за да подпомогнат лечебния процес на нуждаещите се болни.

„Това е още един начин да покажем, че сме сплотени, готови да помогнем в труден момент. Призовавам пловдивчани, чието здравословно състояние им позволява да се включат в акцията по кръводаряване“, заяви кметът Здравко Димитров.

Всеки гражданин, който желае да се включи в инициативата, може да го направи на 05.06.2020 г. от 8:30 до 13:00 часа или във всеки друг ден от 8:30 до 18:30 ч. в Районния център за трансфузионна хематология в сградата на УМБАЛ „Пловдив“ на бул. „България“ 234.

От Центъра припомнят, че манипулациите са безболезнени и не крият риск за здравето на дарителя.