Ден преди Коледа Общинската избирателна комисия в Стрелча прекрати пълномощията на кмета Стойно Чачов, защото не е напуснал на време търговското дружество, което притежава. 

Очаквано Чачов обжалва това решение пред Административния съд. Неговата жалба обаче беше отхвърлена от съда. В решението си съдът сочи, че кметът на община Стрелча не е предприел предписаните от закона действия за освобождаването му от заеманата длъжност управител в едноличното ООД и не е уведомил писмено за това председателя на Общинския съвет и председателя на Общинската избирателна комисия. 

В едномесечен срок от обявяване на изборните резултати Стойно Чачов е трябвало да освободи заеманата в съответното търговско дружество длъжност. Това жалбоподателят не е сторил, а и не представя доказателства в тази насока.

Припомняме, че жители на Стрелча организираха протести в защита на отстранения кмет. А според адвоката му проблемът е в самия закон.

Решението на Пазарджишкия съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.