Прокуратурата в Пловдив даде пресконференция по повод случая с майката, която бе арестувана в подозрение за домашно насилие и неполагане грижи за децата си. Оказа се, че 3-годишното момченце, едно от близначетата, е със спукан череп и образувал се хематом. Направена му е животоспасяваща операция, изключително сложна, но състоянието му продължава да бъде критично, детето е с опасност за живота.

Говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев каза, че по случая е образувано досъдебно производство за неполагане на грижи на малолетно дете, пострадало при инцидент в дома си, като предстоят да се направят множество експертизи какви точно грижи са били полагани за децата. Те пък очевидно са недохранени и имат синини по телцата си.

Майката продължава да поддържа тезата, че травмата на 3-годишното момченце е причинена от паднал гипсов орнамент, поставен на стената. Тя е отглеждала самостоятелно децата си към момента на инцидента, бащата бил в чужбина, където работи.

Жената е подала сигнала и е извикала екип на спешна медицинска помощ. От прокуратурата отказаха информация за това дали при огледа на апартамента е констатиран паднал гипсов елемент над леглото на детето, който да причини такава щета по главата му, но коментираха, че униформените продължават да разследват обстановката в апартамента. 

Към настоящия момент на 38-годишната жена не е повдигнато обвинение, тя е задържана за срок от 24 часа. Ситуацията е много динамична и се очаква при докладване на промяна на обстоятелствата около случая да бъдат взети адекватните мерки. До ден се очаква да стане ясно дали ще бъде повдигнато обвинение на майката. 

Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия, в момента се разпитват свидетели по делото, предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и механизма на причиняване на телесните повреди, извършва се и повторен оглед на местопроизшествие.

Още за случая ТУК

Коментара на прокурор Атанас Илиев - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: