3 464 лева бяха събрани на благотворителният концерт вчера. Той се проведе под мотото „Деца помагат на деца”. Парите отиват при 7 деца в неравностойно положение, възпитаници на Търговската гимназия. Инициатор на благотворителният търг е Анастасия-Мария Тучева, а организаторите на проявата са Николай Николов, Катя Кривчева, Мишел Вангелова, Андреа Загорчева, Петя Йорданова и Елена Петрова от НТГ. Мероприятието бе подкрепено от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев. Той заедно със служителите на общината дариха лични средства за каузата.

Предварително за благотворителния тьрг бяха продадени картина на Ангел Пачаманов за 500 лева от млада бизнес дама, която пожела да остане анонимна. Картините на певица Весела Бонева и младия талант Венета Павлова бяха закупени от риалити звездата Лилия Ангелова  и нейните родители Юри и Розалина Ангелови за обща сума 500 лева. С футболна топка на Локо-Пловдив с автографи на целия отбор се сдоби бизнесмена Георги Димитров. Той брои 100 лева. Председателят на ДПС в Пловдив Али Байрам пък плати 120 лева за футболна топка с параф на отбора Ботев-Пловдив. Фланелка с личен автограф на двукратният олимпийски шампион по кану каяк Николай Бухалов за 150 лева бе закупен от бизнесменът Стойчо Ангелов. Хотелиерът Георги Тенев,  закупи диск с автограф на певица Мария Илиева за сума от 200 лева. Очила на певица Диона за 90 лева отидоха при анонимен купувач.  Ирен Кирилова и Ивелин Базов закупиха за 150 лева книга с автографа на Криско, бандала на изпълнителя V:RGO и тениска на група Скандау. Останалите средства бяха събрани от продадени билетиза благотворителния концерт и дарителска кутия.

Благородната кауза бе открита с химн “Деца помагат на деца”, написан специално за събитието от талантливата Пловдивска певица Владислава Христозова. Старт на мероприятието даде известната пловдивска певица Елица, която е позната с ангелския си глас. Красимир Аврамов човекьт-глас, нажежи обстановката със своите парчета, а Антония Маркова, солист на Представителния ансамбъл на въоръжените сили  допълнително вдигна градуса на настроението. Колегата й Моисей беше неустоим на сцената и бе бурно аплодиран от учениците. Настроението повдигнаха до края музикални изпълнители Trapi boy, певец Ru$iЯ и група Triple trouble. Два наши професионални ансамбъла за народни танци «Слав Бойкин» и «Дилянка» тропнаха с обединени сили на сцената и показаха невероятни стъпки. Народен дует с гайда Албена Гърбева и Йордан Топалов омаяха публиката, а младите таланти на балетна школа на Влада Парфенова  бяха като приказни феи на сцената. Залата бе на крака след изпълнения на всички талантливи участници. За озвучаването на концерта се погрижи Сергей Колев-DG ICE.

Учениците от Национална търговска гимназия изказват своите благодарности на директора Славейка Иванова, на градоначалника инж. Иван Тотев, на всички медии и дарители, родители, участници на концерта, помогнали за популяризирането и подкрепа на акцията.