Ромско отмъщение вмирисва Габрово: Няма кой да събира боклука!

Мургавите служители на "Чистота" не смеят да ходят на работа, страх ги е от гневни протестиращи
Габрово
Ромско отмъщение вмирисва Габрово: Няма кой да събира боклука!

Нова драма споходи Габрово, където не спират протестите срещу ромското насилие след като трима мургави роднини набиха продавач. Градът на Рачо Ковача започва да се вмирисва заради камарите неприбран боклук, което създава и риск от епидемии. Причината е шубето, което налегна местните роми след погромите, устроени от гневни българи. 

Хората от малцинството първо спряха да пускат децата си на училище, а след това се отказаха да ходят и на работа. За лош късмет на местната управа една трета от персонала на общинската фирма "Чистота" са роми. Затова през последните дни е почиствала само една машина, защото нейният водач е българин. Така чист се оказва само центърът на града, предава БНР.

"Намален е броят на екипите, с които разполагаме за поддържане на чистотата в Габрово. Голяма част от ромите не са в града. Не знам дали някой ще събере смелост да се върне от тези, които са напуснали Габрово. Основно хора от ромски произход са наети в общинско предприятие "Благоустрояване", което се занимава с поддържането на чистотата и озеленяването", призна за драмата и кметицата Таня Христова.

Извън центъра контейнерите за събиране на битови отпадъци преливат. Най-тежко е положението около пазара в Габрово. Там има огромни купчини смет, които разнасят трудно поносима миризма в целия район.

Днес от детските градини и училища ще дадат справка на кметството колко ромчета липсват. Идеята е от общината да се опитат да ги върнат. Въпреки патрулиращите полицаи и жандармеристи нощем по улиците на Габрово не смее да се появи нито един ром.

Отново протест в Габрово! Този път излязоха стотина недоволни от ромската агресияПолицейското присъствие в града остава засилено въпреки спокойната обстановка

Коментирай

Напишете коментар

Вашите коментари през Trafficnews.bg

5 Коментара
Сортирай по
коментар

Мариан 10:08, 15.04.2019

Няма проблем. Като не работят няма да получат заплати. Пък и кой е казал ,че ще се саморазправят с тях много е удобно да си измисляш оправдание

Oтговора1
коментар

Ей шматка

Ти кьорав ли си та не гледаш, как можеш да кажеш че никой не ги закача педераз, колко къщи са опожарени, на колко къщи са счупени прозорците аааааа гяур мръсен

коментар

идва помощ 13:33, 15.04.2019

ся онея кратункувците с боксовете да нарамят чувалите и бегом към кофите

Oтговора0
коментар

Димитър Пенев 15:16, 15.04.2019

Ашим Асан и на тебе ще ти запалим къщата и задника. Не се притеснявай мангал долен.

Oтговора0
коментар

Ром 19:21, 15.04.2019

А сега да видим как ще си събират боклука българчетата.Нека да разберат 1.Че за хубаво,и лошо,трябват хора.Независимо от етноса им.

Oтговора0
коментар

921918 23:58, 15.04.2019

Neka da vidim sega koi kakvo pravi? I koi sa tezi sigani kadeto cakat na Balgarite da gi nahranat !! Ako gi nqma siganite koi hte vi cisti gadnata smrad.... Sega vie "Balgari "pocvaite da sabirate bokluka po ulisite. I ne zabravqite !!! Za siganite ...

Oтговора0

Вашият коментар през Facebook