Близки и роднини на загинала в катастрофа двойка продължават да търсят правосъдие. 4 години и 8 месеца е последната присъда за дрогиран украински шофьор Станислав Пислар, убил двама души на пътя.

Припомняме, че преди дни  Върховният касационен съд  потвърди изцяло постановеното от Пловдивския апелативен съд решение.

на 28 май 2018 година младото семейство на 33-годишната Северина Коралска, бременна в 8-мия месец, и 35-годишният й мъж Ивайло Минчев от Бургас загина на магистрала "Тракия". На 123-тия километър автомобилът им бе премазан от тир. Зад волана му бил Станислав, който загубил контрол над тежкотоварния автомобил, блъснал се в аварийна количка за ремонт, преминал през мантинелата и се сблъскал челно в насрещното с автомобила на двойката. Северина и Ивайло загинаха намясто, но жертвите не са само две. Нероденото момченце на Северина също умира от удара.

Оказва се, че Станислав е карал след употреба на наркотици - марихуана. Първата присъда на Станислав бе 9 години, но случаят бе върнат за ново разглеждане от апелативен съд.  

Окончателно: ВКС реши съдбата на Станислав, който уби двойка и нероденото им дете край ПловдивВърховният касационен съд потвърди изцяло решението на Пловдивския апелативен съд

Сестрата на загиналия Ивайло – Доротея Минчева продължава обаче да търси справедливост за близките си, макар решението на магистратите да е окончателно. В четвъртък жената създаде петиция, с която ще сезира всички инстанции у нас. Тя е готова дори да се обърне към Главния прокурор.

Почти 3 години по-късно (Вчера, на 24.03.2021г) ВКС окончателно НАМАЛИ присъдата на виновника на 4 г и 8 месеца. Присъда, за 2 отнети живота и 1 на неродено дете. Моят призив към всички граждани е да подкрепят тази подписка и да ми помогнат да изразя чрез нея всеобщото недоволството от съдебната система, която за пореден път доказа, че жали, този който не спазва законите в държавата ни. И също така моля всички вас да ме подкрепите в желанието ми да търся някаква справедливост, не само за моето семейство, но и за всички, които са загубили свои близки в подобни инциденти на пътя.

Вярвам, че ако обединим сили можем да променим нещо”, обръща се към хората Минчева.

Само няколко часа след създаването на петицията, над 1000 души са дали своя онлайн подпис и са изразили подкрепа към семейството на Ивайло и Северина.

"Подписвам,защото смятам,че отнемането на 3 живота не може да се равнява на 4год и 8месеца лежене зад решетките!";

"Искам да има справедливост";

"Тази присъда е подигравка.Този.....трябва да изгние в затвора.И като стане на 70-80 да го пуснат за да се огледа";

"Първо звучи нелепо, после обидно!";

"Войната по пътищата трябва да спре!"; 

Това са само част от десетките коментари, погкрепящи почерненото семейство. 

Трагедията с убитите Ивайло и Северина край Пловдив се оказа "неособено тежък случай"